تمرین شمارۀ ۴: ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس جامع
فصل اول: ایجاد اعتماد به نفس
تمرین شمارۀ ۴: ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس جامع
Building general confidence and self-esteem
پنی سویینبرن (Penny Swinburne)
هدف تمرین
این تمرین میتواند خارج از جلسۀ کوچینگ و زمانی که عدم اعتمادبهنفس واقعی وجود دارد، مورد استفاده قرار بگیرد. این تمرین میتواند در بین جلسات کوچینگ اجرا شود و سپس در جلسه بعدی کوچینگ دنبال شود.
توصیف تمرین
از مراجع درخواست میشود لیستی از موارد مثبت زندگیاش را یادداشت کند و سه مورد را تا زمانی که آنها را باور کند، با خود تکرار نماید. اختصاص زمانی کوتاه به این تمرین که میتواند در کنار سایر فعالیتهای روزانه انجام شود، هم سرگرمکننده است و هم نتایج بزرگی در بردارد.
روند اجرای تمرین
شما میتوانید به شرح زیر مخاطب خود را راهنمایی کنید. از او بخواهید فهرستی از موارد زیر تهیه کند:
- ۱۰ دستاورد
- ۱۰ مورد که میتواند آنها را بهخوبی انجام دهد
- ۱۰ مورد از آنچه دربارۀ بدن خود دوست دارد
شما باید بسیار مشوق باشید زیرا نوشتن این ۱۰ موارد برای برخی افراد دشوار است. لذا، او را به جمعآوری هرچه بیشتر موارد تشویق کنید. از طرف دیگر، میتوانید شما انتخابکننده باشید که مراجع کدام لیست را کامل کند زیرا افراد لیست سوم را اغلب چالشبرانگیزتر میدانند اما همین دشواری میتواند دلیل خوبی برای تلاش در به سرانجام رساندن آن باشد.
شما باید در توصیف اینکه واژه «دستاورد» برای عدهای از مراجعین چه معنایی دارد دقت نمایید. برای مثال، لازم نیست دستاورد یک رویداد بزرگ باشد. مثالی که من استفاده میکنم قبولی در آزمون رانندگی است که کمک میکند این واژۀ شفافتر شود. به همین ترتیب، “کارهایی که شما آنها را به خوبی انجام دهید”، میتوانند هر کاری باشند – پخت کیک، نگهداری کودک و غیره. این واژه را میتوان به این صورت نیز توصیف کرد: “کارهایی که به نظر میرسد شما آنها را آسانتر از دیگران انجام میدهید.”
سپس مراجع را به انتخاب سه مورد از موارد آن فهرست تشویق کنید و به او پیشنهاد دهید که آنها را مخصوصاً در زمانهای مردهای که در اختیار دارد مانند وقتیکه در ترافیک، حمام یا اتوبوس قرار دارد، تکرار کند. زمانی که مراجع نسبت به این سه مورد احساس راحتی داشت، میتواند به سراغ سه مورد دیگر از لیست خود برود.
نکتۀ مهمی که در این تمرین وجود دارد، خود آن موضوعات نیستند بلکه ایجاد تدریجی یک تصویر خوب از خود و اعتمادبهنفس ایجاد شده در این تمرین است.
در جلسۀ بعدی کوچینگ، میتوانید نحوۀ اجرا و پیش رفتن این تمرین را جویا شوید. گاهی درخواست از مراجع برای تکرار یکی دو آیتم از آن فهرست میتواند مفید باشد. برای مثال: “من در پختن کیک مهارت دارم”. آنگاه شما میتوانید دربارۀ اعتمادبهنفس دریافت شده از کلام و رفتار غیرکلامی او بازخورد دهید.
نکته: برخی افراد نسبت به انجام دادن این تمرین بسیار مردد هستند. من متوجه شدهام که این تمرین معمولاً زمانی که خیلی جدی نباشیم و از اصل “چیزی را از دست نمی دهی” استفاده کنیم، بهترین تمرین است. همانطور که در تمرین قبل گفته شد، ممکن است گاهی اوقات این تمرین مراجع را به دوران کودکی یا موقعیتهای دشوار گذشته بازگرداند. مجدداً، آماده باشید تا آن را تشخیص دهید اما نیازی نیست به آن زمانبرگردید.
بقیۀ تمرینات این کتاب را در صفحۀ آموزه های کوچینگ دنبال کنید.
ادامه دارد…
منبع: کتاب ۱۰۱ استراتژی و تکنیک کوچینگ
۱۰۱Coaching Strategies and Techniques
نویسنده: گلدینا مک ماهون و آن آرچر
Gladeana McMahon, Anne Archer
استفاده از مباحث این مقاله تنها با ذکر منبع (mrostad.com) مجاز می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.