تمرین شماره ۶: تجسم مقابله
فصل اول: ایجاد اعتماد به نفس
تمرین شمارۀ ۶: تجسم مقابله
Coping imagery
گلدینا مک ماهون (Gladeana McMahon)
هدف تمرین
این تمرین در نظر دارد به مراجع کمک کند تا تواناییاش را در مواجهه با موقعیتهای سخت و چالشبرانگیز افزایش دهد. این یک تمرین ضد استرس است که به افزایش تابآوری روانی کمک میکند.
توصیف تمرین
زمانی که رابطۀ کوچینگ برقرار شد، بهطور منطقی به مراجع توضیح داده میشود که چرا استفاده از «تجسم مقابله» بهعنوان راهکاری برای کمک به مدیریت موقعیت دشواری که با آن مواجه است، مفید میباشد؛ مانند زمانی که او نیاز دارد برای یک سخنرانی مهم، یک قرار ملاقات دشوار تیمی یا یک مصاحبه آماده شود.
دلیل منطقی استفاده از تمرین تجسم مقابله این است که اگر مراجع بتواند خود را در حال مواجهه با آن موقعیت تجسم کند، فرصت تمرین طیفی از راهکارهای مقابلهای را بهدست میآورد که در جلسه کوچینگ و در فضایی امن با مربی مورد بحث قرار گرفته اند.
مراجع می تواند با اجرای این تمرین فرصت تصویرسازی استراتژیهایی این چنینی را داشته باشد و همچنین میتواند فرصت تجربۀ کنترل احساسات را زمانی که واقعاً قادر است بهطور مؤثر با مشکلی مقابله کند داشته باشد.
روند اجرای تمرین
زمانی که قرار شد مراجع از این تمرین برای مواجهه با موقعیت دشوار استفاده نماید، از او خواسته میشود راحت بنشیند و موقعیتی را که باعث ایجاد مشکل شده است تجسم کند. سپس او به مشاهدۀ ذهنی آن موقعیت تشویق میشود. برای مثال، اگر مراجع یک سخنرانی بزرگ پیش رو داشته باشد، از او خواسته میشود این موارد را تصور کند: چه افرادی آنجا خواهند بود، محیط، صداها، بوها، چیدمان اتاق و سخنرانی او که در حال ارائه است. سپس از او خواسته میشود تصور کند کدام استراتژی مقابله (شامل هر یک که در جلسه دربارۀ آنها صحبت شده است، مانند تمرین تنفس) میتواند استفاده شود و سخنرانیاش را که با موفقیت در حال ارائه شدن است، تصور کند.
وقتیکه مراجع بتواند نتیجۀ مثبتی را تجسم کند، احساس کنترل عواطف در آن موقعیت به او دست میدهد و میزان دشواری آن موقعیت برایش کاهش مییابد. برای مثال، او میتواند تصور کند که بهآرامی سخنرانی میکند و سپس تجسم کند که شخصی در بین حضار بیحوصله به نظر میرسد یا سؤالی از او میپرسد و او باید با آن موقعیت مقابله کند. بسیار مهم است که مراجع را به تجسم تمامی جوانب آن موقعیت، از رسیدن به مکان برای ارائۀ سخنرانی، چیدمان سالن، مشاهدۀ حضار و اینکه آنها چگونه به سخنرانی او واکنش نشان میدهند، تشویق کنید تا بتواند با هر نوع نگرانی که ممکن است در موقعیتهای چالشبرانگیز داشته باشد، مقابله کند.
زمانی که مراجع این تمرین را در آن جلسۀ کوچینگ با موفقیت کامل کند، میتواند آن را بهعنوان یک تکلیف در خانه نیز انجام دهد.
بقیۀ تمرینات این کتاب را در صفحۀ آموزه های کوچینگ دنبال کنید.
ادامه دارد…
منبع: کتاب ۱۰۱ استراتژی و تکنیک کوچینگ
۱۰۱Coaching Strategies and Techniques
نویسنده: گلدینا مک ماهون و آن آرچر
Gladeana McMahon, Anne Archer
استفاده از مباحث این مقاله تنها با ذکر منبع (mrostad.com) مجاز می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.