۲۰ نکته از کتاب اسرار فتح قله گوگل (معرفی کتاب ۱۲)
مشخصات کتاب «اسرار فتح قله گوگل» ۲۰۰ فاکتور مؤثر بر سئو
نویسنده: برایان دین
مترجم: محسن عقبایی
ناشر: تاچارا، ۸۸۹۰۱۲۷۹
سال انتشار: پاییز ۹۷
مشخصات ظاهری: ۱۵۶ ص رنگی
قیمت: ۲۷۰۰۰ ت
خرید از : با ناشر
بخشی از مقدمه کتاب:
گوگل یک نردبان است که باید از آن بالا بروید. اگر این بالا رفتن را بنا به هر دلیلی به تأخیر بیندازید، کار خود را برای رسیدن به پلههای بالایی نردبان سختتر کردهاید. البته نردبان گوگل با بقیه نردبانها یک تفاوت عمده دارد. شما حتی وقتی به بالاترین پله (نتیجه اول جستجوهای گوگل) میرسید، باید برای بالا ماندن همواره تلاش کنید. به بیان ساده «رسیدن به بالاترین پله گوگل، تضمینکننده ماندن روی آن نیست.»
همه فرایندها، الگوریتمها و استانداردهای سخت گیرانه گوگل در موتور جستجویش برای رسیدن به دو هدف است: هدایت کاربر به سمت بهترین جواب و ارزیابی میزان رضایت کاربر از این هدایت. همه ماجرا به همین سادگی است و تمام تلاشهای گوگل خلاصه میشود در مفهوم تجربه کاربر. اعتبار گوگل در این است که پاسخهای مفید و صحیح به کاربرانش بدهد. اگر نتایج جستجوی کاربران مفید نباشد و آنها احساس کنند پیشنهادهای گوگل کاربردی نیست از این موتور جستجوگر مأیوس میشوند. به همین دلیل گوگل همه سعی خود را میکند تا بهترین پاسخ را به کاربرانش بدهد و با هر فرد یا سایتی که او را گمراه کند و روی پاسخهای آن تأثیر منفی بگذارد بیهیچ تعارفی برخورد میکند. به همین خاطر اصلاً با گوگل شوخی نکنید و برای بالا رفتن از این نردبان، فریب مشاوران متقلبی که مدعی هستند شما را یکشبه به اوج میرسانند نخورید.
فهرست کتاب:
- فاکتورهای مربوط به دامنه
- فاکتورهای مربوط به سطح صفحه
- فاکتورهای مربوط به سطح وبسایت
- فاکتورهای مربوط به بک لینکها
- تعامل کاربران
- قوانین خاص الگوریتمهای گوگل
- سیگنالهای مربوط به برندها
- فاکتورهای مربوط به اسپمهای داخل وبسایت
- فاکتورهای مربوط به اسپمهای خارج از وبسایت
- اینفوگرافیک
باهم گزیدهای از کتاب را به انتخاب مستر استاد مرور میکنیم.
۱-سن دامنه
لازم نیست زیاد نگران سن دامنه خود باشید. واقعیت این است که تفاوت چندانی میان یک دامنه ششماهه با یک دامنه یکساله وجود ندارد. همینکه چندین ماه از حضور دامنه شما در بستر آنلاین گذشته باشد کافی است تا امتیاز لازم برای گذر از این مرحله را دریافت کنید؛ بنابراین اگر وبسایت شما متولد دهه نود میلادی نیست هیچ جای نگرانی از بابت این موضوع وجود ندارد.
۲-انتخاب کلیدواژه بهعنوان واژه نخست دامنه
زمانی که از کلیدواژه مرتبط باکارتان در نام دامنه (خصوصاً در ابتدای نام دامنه) استفاده میکنید یک پوئن مثبت از گوگل دریافت میکنید.
۳-کلیدواژههای تگ عنوان
تگ عنوان یک فاکتور به زبان html است که عنوان صفحه وب شما را مشخص میکند. این تگ در نتایج موتورهای جستجو در قالب لینکهای قابل کلیک نشان داده میشود و میتوان گفت مهمترین فاکتور در سئوی داخلی محسوب میشود. تگ عنوان باید توضیح دقیق و کوتاهی از محتوای آن صفحه را ارائه کند. افزودن واژههایی مثل «۲۰۱۹»، «بهترین»، «راهنما» به تگ عنوان میتواند در کلیک کاربران مؤثر باشد.
۴-آغاز تگ عنوان با کلیدواژه
فرمت بهینه برای نوشتن تگ عنوان بهصورت «کلیدواژه اصلی-کلید واژه فرعی|نام برند» است. گوگل در حالت عادی ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر نخست از یک تگ عنوان را بررسی میکند. مطالعات نشان میدهند گوگل حساسیت بیشتری روی حروف نخست تگ عنوان یک صفحه دارد؛ بنابراین کلمات مهم را در ابتدای تگ عنوان هر صفحه قرار دهید.
۵-کلیدواژههای تگ h1
تگهای h1 بهعنوان دومین تگ عنوان شناخته میشوند. گوگل در کنار تگ عنوان از تگ h1 بهعنوان دومین نشانه برای ارزیابی میزان ارتباط یک صفحه با جستجوی کاربران استفاده میکند. تجربه نشان داده تا جای ممکن نباید تگهای h1 را نادیده گرفت.
۶-فراوانی کلیدواژه
گوگل به صفحاتی که کلیدواژه جستجو شده در آنها تکرار بیشتری دارند رتبه بهتری میدهد. فرض کنید یک کاربر کلیدواژه مربی را جستجو کرده است. گوگل میداند که بهطور میانگین از هر ۳۳۰ هزار واژه ۵ واژه استفادهشده مربی است. حال گوگل آن را با صفحات مختلف مقایسه میکند و متوجه میشود که در یک مقاله ۵۸۰ کلمهای ۱۰ بار از کلیدواژه مربی استفادهشده است. در چنین شرایطی گوگل حدس میزند که این مقاله باید ارتباط نزدیکی با کلیدواژه مربی داشته باشد. البته افراط در این کار به رتبه شما لطمه میزند.
۷-طول محتوا
در شرایط یکسان، الگوریتم گوگل محتوای طولانیتر را به محتوای کوتاه و سطحی ترجیح میدهد. یک تحقیق نشان میدهد محتواهایی که در صفحه نخست جستجوهای گوگل ظاهر میشوند بهطور میانگین شامل ۱۸۹۰ کلمه هستند. بهطورکلی صفحاتی که اطلاعات عمیقی در یک زمینه خاص و تخصصی ارائه میکنند موردعلاقه گوگل هستند.
۸-فهرست مطالب
قرار دادن یک فهرست قابل کلیک برای گوگل خوشایند است و حتی ممکن است فهرست شما بهعنوان نخستین نتیجه جستجو بهصورت مستقیم در صفحه گوگل نشان داده شود.
۹-تاریخ بهروزرسانی محتوا
گوگل در الگوریتم خود از سامانهای به نام کافئین استفاده میکند تا صاحبین وبسایتها را وادار سازد تا صفحات خود را بهروزرسانی منظم کنند. البته مقدار محتوای تغییریافته نیز ملاک است. به نظر گوگل وبسایتی که بانظم خاصی (روزانه، هفتگی یا ماهانه) بهروز میشود ارزشمند است.
۱۰-برتری کلیدواژه در پاراگراف اول
مطالعات نشان میدهد یک همبستگی معنادار میان محتوایی که در ۱۰۰ واژه نخست آنها از کلیدواژه موردنظر کاربر استفادهشده است با صفحاتی که در صفحه نخست جستجوهای گوگل نمایش داده میشوند وجود دارد.
۱۱-محتوای جانبی مفید
محتوای جانبی مفیدی که ضمیمه یک صفحه شده ازنظر گوگل نشانگر کیفیت آن صفحه است و روی رتبه آن در نتایج جستجوی گوگل اثرگذار است.
همچنین پیشنهاد محتوای مرتبط با محتوای صفحه جاری به کاربران در این گروه قرار میگیرد.
۱۲-محتوای چندرسانهای
استفاده از تصاویر، ویدیوها و سایر محتوای چندرسانهای میتواند نشانگر یک وبسایت باکیفیت باشد. وجود چنین محتوایی باعث میشود کاربر زمان بیشتری در سایت صرف کند.
۱۳-طول url
همه ما نسبت به url های کوتاه و معنادار احساس بهتری داریم. مطالعات نشان میدهد url های کوتاهتر برای گوگل جذابترند. مناسبترین طول url بین ۵۰ تا ۶۰ کاراکتر است و زمانی که این تعداد از ۱۰۰ بگذرد فاجعه رخ میدهد.
۱۴-محتوای باارزش و منحصربهفرد
گوگل میگوید وبسایتهایی که حرف ارزشمند، مفید و جدیدی برای گفتن ندارند باید تنبیه شوند. وبسایتهایی که محتوای صفحات آنها بهوفور در صفحات دیگر که پیش از آنها ایندکس شدهاند پیدا میشود مظنون به وبسایتهای وابسته هستند و گوگل علاقه چندانی به آنها ندارد.
پنج ابزار زیر میتوانند محتوای تکراری و بیکیفیت سایت شما را بررسی کنند.
copyscape
Siteliner
virante
copygator
dupli checker
۱۵-اعتبار صفحه خانه
لینکهایی که به صفحه خانه یک وبسایت ارجاع داده میشوند، اهمیت بسیار زیادی در ارتقای وزن صفحات مختلف وبسایت دارند.
همچنین لینکهایی که از سایت هایی مرتبط با موضوع فعالیت وبسایت شما وارد آن میشوند بهمراتب ارزشی بالاتر از لینکهای وبسایتهای غیر مرتبط دارند.
۱۶-لینک انجمنها
گوگل میانه خوبی با لینکهایی که در انجمنها گذاشته میشوند، ندارد و در بیشتر موارد آنها را جزوی از فعالیتهای مشکوک و هرزنامهها تلقی میکند.
۱۷-تعداد واژههای محتوای لینک
قبلاً هم گفتیم که گوگل به محتوای بلندتر گرایش بیشتری دارد. بر همین اساس لینکی که از طریق یک محتوای ۲۰۰۰ کلمهای صفحه شما را هدف میگیرد نسبت به لینکی که از طرف یک مطلب ۲۵ کلمهای به وبسایت شما اشاره میکند ارزش بالاتری برای گوگل دارد و میتواند روی تصمیم آن اثرگذار باشد.
۱۸- qdf
گوگل برای صفحات جدیدتر اعتبار بیشتری قائل است. موتور جستجوی گوگل دارای الگوریتمی به نام «کاربران لیاقت تازگی رادارند» (qdf) است.
۱۹- fred
فرد نامی است که برای یکی از بهروزرسانیهای گوگل در سال ۲۰۱۷ انتخابشده است. الگوریتم فرد میتواند وبسایتهایی را که با تولید محتوای بیکیفیت بیشتر از آنکه به دنبال کمک کردن و حل مشکلات کاربران باشند تنها به فکر منفعت شخصی هستند شناسایی کند. بهعنوانمثال محتوای ترجمهشده توسط ابزارهای خودکار (مانند گوگل ترانسلیت) بدون بازبینی انسانی نمونهای از محتوای خودکار است که گوگل از آنها متنفر است.
۲۰-آخرین نکته:
گوگل وبسایتهایی که بیشازحد بهینهشدهاند را جریمه میکند. این جریمهها معمولاً شامل فاکتورهایی همچون انباشت انبوه کلیدواژهها در تگ عنوان، استفاده بیشازحد از کلیدواژهها در سایر بخشها هست. ازنظر گوگل بهینهسازی و بهینهسازی مفرط دو مقوله کاملاً متمایز هستند که تنها اولی باعث ارتقای رتبه وبسایت میشود. همچنین گوگل وبسایتهایی را که بهصورت بیرویه برای کاربران تلفن همراه پاپ آپ های تمام صفحه نشان میدهند تنبیه میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.